Over Wigo4it

Wil jij mens en techniek met elkaar verbinden? Bij Wigo4it werk je met state-of-the-art technieken aan betere dienstverlening voor de overheid.

Word jij onze nieuwe collega?

Met zo’n 230 medewerkers ontwikkelen we – samen met de 4 grote gemeenten Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht – aan ICT-oplossingen op het gebied van werk, inkomen en zorg. Bijvoorbeeld voor het aanvragen en verstrekken van uitkeringen of zorg.

We kennen de behoeften van de burger en de gemeentelijke professional die vraagt om zo min mogelijk administratieve belasting. En als coöperatie gaan we niet voor particuliere winst, maar voor maatschappelijke meerwaarde.

Wist je dat er 1,8 miljard euro werd uitbetaald via onze ICT-systemen in 2018? En dat in Socrates afgelopen 12 jaar 30 miljoen documenten zijn verwerkt? En deze applicatie nog nooit een betaal-batch heeft gemist?

Meer weten over wie we zijn en wat we doen? Bekijk en lees de verhalen van Wigo4it medewerkers op deze site. Of bezoek onze Facebook-pagina om onze medewerkers te ontmoeten en over actuele onderwerpen die ons bezig houden te lezen.

Als medewerker van Wigo4it mag je dit van ons verwachten:

  • mogelijkheid tot een belangrijke bijdrage te leveren aan mensen die bijstand, ondersteuning naar werk of zorg nodig hebben. Mensen die het zonder hulp van de gemeente niet redden.
  • een fijne werkplek boven het Centraal Station van Den Haag, dagelijks vers fruit en lekkere koffie.
  • veel vrijheid om eigen initiatief en verantwoordelijkheden te nemen. Niet voor niets werkt men gemiddeld 5,8 jaar bij ons (terwijl we pas in 2007 zijn opgericht).
  • als je fulltime, 40 uur per week, werkt dan kun je 8,5 week per jaar op vakantie. En je kunt meer vakantiedagen kopen als je belooft terug te komen.
  • en dat alles ondersteund door aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Ik heb gesolliciteerd en dan?

Wanneer we je sollicitatie hebben ontvangen, bevestigen we dat meteen met een e-mail. Heb je die niet ontvangen? Check je spambox of mail ons even.

We bepalen op basis van jouw cv en motivatie of je past bij het functieprofiel. We zullen snel een shortlist maken van kandidaten die we uitnodigen voor een eerste gesprek. Je mag erop vertrouwen dat je altijd een reactie van ons krijgt maar als je na 2 weken nog niets hebt gehoord van ons, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Je hebt het eerste gesprek in de meeste gevallen met je toekomstige leidinggevende en een collega. Ben je daarna enthousiast over ons en wij over jou, dan volgt vaak een tweede gesprek met je toekomstige collega’s.

Voor een aantal functies vinden wij een assessment belangrijk. De uitkomst daarvan koppelen we altijd persoonlijk terug, of we nou wel of niet met je verder willen. Gaan we met elkaar verder, dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek.

Verklaring goed gedrag (VOG)

Medewerkers van Wigo4it werken met vertrouwelijke gegevens. Daarom vragen wij van iedere nieuwe medewerker een VOG. De kosten voor het aanvragen van de verklaring kun je bij ons declareren wanneer je het inlevert. Meer informatie vind je op de website van Dienst Justis van het Ministerie van Veiligheid en Justitie.